Fysiotherapie Bouwens > Echografie

Echografie

Echografie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Met deze techniek kunnen er opnamen worden gemaakt van gewrichten, botten, spieren, slijmbeurzen, pezen, kapsels en banden.

Hierdoor kunnen we snel aandoeningen aan bijvoorbeeld schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie of enkel beoordelen. Geluidsgolven worden het lichaam ingestuurd en door de verschillende weefsels teruggekaatst. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer omgezet in afbeeldingen. De beoordeling van het echografisch onderzoek vindt direct tijdens het consult plaats. De beelden worden in de vorm van foto’s en filmpjes vastgelegd zodat we die bij een vervolgonderzoek kunnen vergelijken. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

De voordelen van echografie
Echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk en pijnloos. Bovendien is de techniek ongevaarlijk en kan het onderzoek zo vaak als nodig is herhaald worden. Met de uitkomsten is snel een diagnose te stellen. Deze diagnose vormt de basis van uw persoonlijk behandelplan. Ook tijdens de behandeling voeren we echografisch onderzoek uit, om zo tussentijds te kunnen nagaan in hoeverre het herstel gevorderd is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Indien nodig verwijzen we u door naar uw huisarts of specialist.

Klachten
Met echografie kunnen we op zoek naar de oorzaken van bijvoorbeeld:

  • Spier- en gewrichtspijn
  • Slijmbeursaandoening
  • Botaandoeningen
  • Kraakbeenaandoeningen
  • Aandoeningen van banden en gewrichtskapsel
  • Sportblessures