Fysiotherapie Bouwens > Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Na een hartinfarct, een dotterbehandeling of een hartoperatie komt al snel hartrevalidatie om de hoek kijken. Dat begint al in het ziekenhuis of in het revalidatiecentrum. De fysiotherapeut komt dan al snel bij u langs om met u te lopen en te fietsen op de hometrainer.

Na het revalidatietraject is het verstandig om de gezonde manier van leven en bewegen vast te houden. Bent u nog net niet helemaal zeker van uzelf of vind u het prettig dat er professionele begeleiding en aandacht aanwezig is tijdens training, dan kunt u bij ons terecht.

Na een gesprek met een van onze fysiotherapeuten wordt er een trainingsprogramma voor u samengesteld, geheel vernieuwend of doorlopend op het programma van het revalidatiecentrum. Hiervoor gebruiken we de gegevens vanuit de fietstest uit het ziekenhuis of andere bruikbare gegevens vanuit het revalidatiecentrum. Samen met u zullen we doelen formuleren voor onder anderen conditie, vertrouwen in uw lichaam, omgaan met beperkingen en het stimuleren van een gezonde leefstijl. Voorafgaand aan het revalidatieprogramma zullen een aantal lichamelijke testen worden afgenomen. Deze worden in de loop van de revalidatie herhaald, om de vooruitgang te kunnen waarborgen. Uiteraard zijn we getraind in reanimatie en het gebruik van een AED. Ook op dit vakgebied doen we aan na- en bijscholing.