Diabetes Mellitis is een chronische aandoening.

Deze aandoening kan levendbedreigend zijn als er niks mee wordt gedaan. Gelukkig is er genoeg aan te doen. Er is  al goede ondersteuning vanuit de huisarts, diëtist, de praktijkondersteuner en de fysiotherapeut.
Wij kunnen u begeleiden d.m.v. een speciaal aan u aangepast beweegprogramma.

Waarom een beweegprogramma?

Bewegen op een regelmatige basis biedt grote voordelen voor mensen met diabetes. De gevoeligheid voor insuline kan verbeteren, waardoor koolhydraten makkelijker worden opgenomen. Na bewegen daalt de bloedglucosespiegel wat vervolgens nog uren kan aanhouden. Bij een aantal mensen neemt de instuline gevoeligheid niet toe, hun bloedglucosespiegel bijft dan ook hoog na het bewegen.  Regelmatig sporten kan de volgende gustige effecten hebben: betere diabetescontrole, op langer termijn daling van bloedglucosespiegel, medicatie kan soms structureel worden verlaagd, men voelt zich fitter, voelt zich zekerder, men krijgt meer energie. 

Wij werken volgens richtlijnen op basis van protocollen en ervaringen en houden de wetenschappelijke literatuur in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen.

Diabetes blijft in handen van de specialist in het ziekenhuis / huisarts, maar Fysiotherapie Bouwens biedt ondersteuning in de bijbehorende zorg.