U bent verwezen of u heeft zelf een afspraak bij de fysiotherapeut of oefentherapeut gemaakt. Deze gespecialiseerde therapeut heeft binnen ons netwerk de regie binnen uw behandel- en herstelproces. De duur en frequentie van uw behandeling is afhankelijk van de ernst van uw klacht.

Voor de eerste afspraak neemt u uw legitimatiebewijs mee. Als u van uw arts een verwijzing heeft gekregen neemt u deze ook mee naar de therapeut.

Uw therapeut zal tijdens de eerste afspraak uitvragen wat voor klachten u heeft en welke invloed deze klachten hebben op uw dagelijks leven. De therapeut analyseert samen met u de klacht, de oorzaak en de factoren die het herstel bevorderen dan wel belemmeren. Vervolgens zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden zodat de therapeut zich een goed beeld kan vormen van de aard van uw klachten. Daarna zal de eerste conclusie en het advies besproken worden. Afhankelijk van deze conclusie zal er een op maat gemaakt behandelplan worden opgesteld waarin u samen met uw therapeut aan uw klachten zal gaan werken. Er zal van u verwacht worden dat u daar zelf een actieve bijdrage aan zult leveren. Een belangrijk deel van de behandeling zal namelijk gericht zijn op het verbeteren van de belastbaarheid van uw lage rug middels oefentherapie. Deze therapie kan o.a. gericht zijn op kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en het optimaliseren van uw houding.

Tijdens het behandeltraject zal de therapeut regelmatig het verloop van uw klachten met u evalueren en nagaan hoe het gaat met uw dagelijkse activiteiten. Indien nodig, kan uw therapeut u doorverwijzen naar een andere gespecialiseerde therapeut of overleg hebben met uw huisarts om samen verdere stappen in het beleid te bespreken.

Kortom, u werkt samen met uw therapeut aan uw herstel!